U bent hier

Wisenten arriveren op de Veluwe

12-04-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Dinsdagavond 12 april zijn drie wisenten uit Duitsland gearriveerd op de Midden Veluwe. Omdat het welzijn van de dieren voorop staat is met de partners Stichting Wisent op de Veluwe en Staatsbosbeheer afgesproken dat de dieren de rust en de tijd krijgen om te wennen aan de nieuwe omstandigheden. Dit gebeurt in de beslotenheid van een wengebied. Daar worden de dieren in de gaten gehouden en is voldoende voedsel beschikbaar om de overgang te vergemakkelijken.

Wisenten op de Veluwe, foto: Yvonne Verhoef (vrijwilliger Stichting Wisent op de Veluwe)
Wisenten op de Veluwe, foto: Yvonne Verhoef (vrijwilliger Stichting Wisent op de Veluwe)

leefgebied van 400 hectare

De verwachting is dat de wisenten na ongeveer zes weken het grote leefgebied van 400 hectare ingaan. Dit leefgebied is niet toegankelijk voor publiek. Later dit jaar is een bezoek wel mogelijk onder begeleiding van deskundige gidsen. De voorlopige planning is dat de excursies in juni starten.

Bijzonder nieuws

Er is daarnaast nog bijzonder nieuws. Eén van de wisenten is drachtig. Het kalf wordt later deze zomer verwacht. Dit eerste Veluwse wisentkalf is meer dan welkom. Meer informatie en het laatste nieuws over de wisenten is te vinden via de website Wisent op de Veluwe.