U bent hier

Wandelboekje van natuurvrienden

17-06-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Vanaf volgende week is het Wandelboekje van Natuurvrienden te koop. ARK directeur Petra Souwerbren nodigt de lezer daarin uit om haar wandeling te wandelen in het Kempen~Broek. ‘Komt, makkers, mee naar buiten!’ schreven natuurvorsers Eli Heimans (1861-1914) en Jac. P. Thijsse (1865-1945) in 1900 in het Wandelboekje voor Natuurvrienden. Hun zeer populaire boek was bedoeld ‘om erop uit te trekken en met open oogen rond te zien in de natuur’.

Wandelboekje van NatuurvriendenRuim een eeuw later liet ARK directeur Petra Souwerbren en 40 andere prominente bestuurders van natuurbeschermingsorganisaties zich door Thijsse en Heimans inspireren. Publicist en wandelaar Wim Huijser verzamelde hun favoriete wandelingen in het Wandelboekje van natuurvrienden. Het boek is een ode aan Thijsse en Heimans – het bevat fragmenten van het oude ‘Wandelboekje’ – en biedt tegelijkertijd een gevarieerde, actuele staalkaart van Nederlandse natuur- en landschapsorganisaties. Bovenal is het een uitnodiging om de natuur aan den lijve te ervaren in 40 favoriete wandelingen, van de Helderse duinen tot het Limburgse Kempen~Broek, en van de Hoeksche Waard tot het Haaksbergerveen. Want het natuurlandschap mag dan veranderd zijn, het motto van Heimans en Thijsse geldt nog altijd.

 

Wandelboekje van natuurvrienden
Samenstelling Wim Huijser en Harry Harsema
Prijs € 20,– / paperback / 256 pag. genaaid met ronde hoeken / inclusief routekaarten / 13x19,5 cm / full colour / juni 2016 / ISBN 978-90-75271-973 / www.uitgeverijblauwdruk.nl