U bent hier

VVV Midden-Limburg winnaar wedstrijd

21-12-2016|DOORARK Rewilding Nederland

In mei 2016 startte ARK Natuurontwikkeling een wedstrijd om met nieuwe ideeën voor samenwerking te komen in het GrensPark Kempen~Broek. Initiatiefnemers konden tot en met 31 oktober inzendingen toesturen. Van de acht inzendingen is het initiatief van VVV Midden-Limburg als beste naar voren gekomen. Zij  kwam met het voorstel om via de app IZI Travel een digitaal routesysteem te ontwikkelen voor wandel-, fiets- en autoroutes en rondleidingen op locatie. VVV Midden-Limburg wint een bedrag van 2.500 euro als bijdrage voor de uitvoering.

VVV Midden-Limburg wil voor Grenspark Kempen~Broek een app ontwikkelen die locaties, zoals  dorpen, horeca, musea, natuur en erfgoed ,door middel van routes met elkaar verbindt. De app geeft informatie over onder meer de locatie, achtergrond, geschiedenis en praktische zaken. Door al deze routes in een app toegankelijk te maken, ontstaat een netwerk van interactieve multimedia tours. De gebruiker kan een route bekijken en lezen via tekst- en beeldmateriaal, maar ook digitaal beluisteren door middel van gesproken tekst. Het is een moderne en handige manier voor toeristen en recreanten om het mooie aanbod van GrensPark Kempen~Broek te ontdekken.

Overwegingen

De wedstrijd is uitgezet om ondernemers in het GrensPark Kempen~Broek te stimuleren om meer samen te werken en zo het gebied te promoten. Een gezamenlijke aanpak is immers kansrijker dan een individueel plan. Met het voorstel van VVV Midden-Limburg wordt hier concreet invulling aan gegeven. Alle aspecten op het gebied van toerisme en recreatie, of het nu gaat musea, horeca, natuur of toeristische attracties, kunnen onderdeel uitmaken van de app. Het is dus niet gericht op een specifiek thema of deelgebied, maar het zet Kempen~Broek als één geheel op de kaart. Daarbij levert het ook voor andere ondernemers meer zichtbaarheid op en wordt er samengewerkt om de informatie volledig te krijgen. Dat zijn belangrijke overwegingen om VVV Midden-Limburg als winnaar uit te roepen.