U bent hier

Vrijwilligers op de Landtong

4-05-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Aan de ingang van het havengebied bij Rotterdam ligt een uniek natuurgebied, op de Landtong Rozenburg. Hier gaat de natuur grotendeels haar gang, onder invloed van het graasgedrag van Schotse hooglanders en Konikpaarden. ARK Natuurontwikkeling geeft hier al ruim 10 jaar voorlichting. Momenteel worden vrijwilligers opgeleid die samen met IVN de komende jaren doorgaan met deze voorlichting via natuurbelevingstochten en een educatief lesprogramma.

Veldles op Landtong Rozenburg. Foto: Mark Parker
Veldles op Landtong Rozenburg. Foto: Mark Parker

Terwijl in april de cursus voor nieuwe vrijwilligers in volle gang was, gingen enkele vrijwilligers al meteen aan de slag tijdens de eerste buitenles van het seizoen. Twee vrijwilligers liepen op dinsdag 19 april mee tijdens een buitenles voor basisschool de Rozenhorst uit Rozenburg onder leiding van Elly Visser van kinderboerderij Beestenboel. Mark Parker, één van die vrijwilligers, schreef dit korte verslag en maakte bijgevoegde foto’s met zijn telefoon:

“Op dinsdag 19 april ging groep 7A van de Rozenhorst op natuurexpeditie op de Landtong. Het was een mooie zonnige dag en de kinderen waren vol enthousiasme. De kinderen werden verdeeld in vijf groepjes van vijf en gingen op pad om mooie dingen te ontdekken. Voor één groep was dat eerst naar waterbeestjes zoeken, en… oh, ook op zoek naar watermunt voor de thee! Terwijl een groot cruiseschip op de achtergrond over de Nieuwe Waterweg voorbij trok, speurden de kinderen naar beestjes en munt.

Veldles op Landtong Rozenburg. Foto: Mark Parker
Veldles op Landtong Rozenburg. Foto: Mark Parker

Met bekers vol muntblaadjes, keerden ze terug naar Elly om thee te zetten en de gevonden waterkevers te laten zien. Na een rustmoment om naar de paarden te kijken werd er ook nog lekker gestruind op zoek naar poep en kleine beestjes. En tijdens die zoektocht kwamen we ook nog de Schotse hooglanders tegen met een kalfje!”