U bent hier

Vrijwilligers gezocht voor buitenlessen op Landtong Rozenburg

4-03-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Bent u graag in de natuur en vindt u het leuk om ook anderen daarvan te laten genieten? Dan bent u misschien geschikt om vrijwilliger te worden op de Landtong Rozenburg. ARK Natuurontwikkeling organiseert in april een cursus  voor gidsen op de Landtong.

De Landtong Rozenburg is een parel in het  Rotterdamse havengebied. Hier kan de natuur ongestoord haar gang gaan. Het beheer van de natuur wordt niet gedaan door mensen. De imposante Schotse hooglanders en konikpaarden zorgen hier voor een afwisselend en ruig gebied. Iedereen mag van deze natuur genieten, het is vrij toegankelijk, ook buiten de paden.

Veldles Landtong Rozenburg, foto: Gert de Graaf
Veldles Landtong Rozenburg, foto: Gert de Graaf

De rivier die langs de Landtong stroomt staat in open verbinding met zee. Twee keer per dag is het dus in de rivier eb en vloed. Bij vloed stijgt het water tot voorbij Rotterdam en zorgt voor een unieke delta vol kansen voor dieren, planten en mensen. Natuurgebieden die langs dit water liggen vormen het Getijpark Rotterdam. Tien organisaties werken hier samen aan terugkeer van getijdenatuur met groene oevers, schoner water en ruimte om te genieten. Ook bij de Landtong Rozenburg.

Na tien jaar buitenlessen voor basisscholieren van ARK dragen we het stokje over aan het IVN. Het IVN zal samen met vrijwilligers zoveel mogelijk kinderen de Landtong laten ontdekken. Tijdens een gastles in de klas en daarna de avontuurlijke buitenles. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers met passie voor natuur en die goed met kinderen om kunnen gaan.

Om goed voorbereid te zijn op het geven van struintochten, gastlessen en buitenlessen wordt een cursus georganiseerd in de Stadswinkel van Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1, 3181HR Rozenburg. De cursus bestaat uit drie avonden theorie en twee dagdelen met een buitenprogramma. Op maandagavond 11, 18 en 25 april zullen de theorieavonden plaatsvinden tussen 18.30 en 21.30 uur. Na de cursus  lopen de kersverse gidsen mee tijdens gastlessen op basisscholen en met buitenlessen op de Landtong en de Groene Poort. Na het opdoen van voldoende ervaring kunnen zij, in tweetallen, aan de slag met het begeleiden van de buitenlessen en openbare struintochten.

Aanmelden voor de cursus door te mailen aan Paul.Grootenboer@ark.eu, telefoon: 06 20 44 70 78