U bent hier

Vissennetwerk bijeen op het Haringvliet

13-05-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Op donderdag 19 mei houdt het Vissennetwerk van Sportvisserij Nederland een bijeenkomst over zoet-zout vismigratie. Locatie van deze dag is het schip ’de Zeeland’ met een rondvaart over het Haringvliet. In 2018 worden de Haringvlietsluizen op een kier gezet en kunnen vissen weer heen en weer zwemmen tussen de zee en de rivieren.

De bijeenkomst behandelt historie, heden en verwachte toekomst voor een aantal belangrijke vissoorten in het Haringvliet als de zoet-zoutverbinding weer gedeeltelijk open is. Er is speciale aandacht voor de salmoniden en de steur. De dag is bedoeld voor mensen in Nederland en Vlaanderen die zich voor hun professie met vis en water bezighouden. Het programma en meer informatie over aanmelden is te vinden op www.vissennetwerk.nl.

De bijeenkomst vindt plaats vanuit het Droomfondsproject Haringvliet en mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. Het vissennetwerk op 19 mei staat ook alvast in het teken van de World Fish Migration Day op 21 mei.