U bent hier

Vernieuwde samenwerking Delta Talent

7-05-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Delta Talent werkt samen met ARK Natuurontwikkeling, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Sweco (voorheen Grontmij), Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Staatsbosbeheer, Droomfondsproject Haringvliet en Hogeschool Van Hall Larenstein. Delta Talent inspireert toekomstige delta-, water- en natuurprofessionals.

De partijen vinden het belangrijk dat studenten leren inspelen op uitdagingen op het gebied van deltamanagement, water, klimaatverandering en bouwen met natuur. Niet alleen dragen de partners hierdoor bij aan de versterking van de Nederlandse watersector, ook geeft het ze toegang tot de professionals van de toekomst. “Het werven van goede en geïnspireerde jonge professionals is cruciaal voor onze toekomst” volgens John Zegwaard, Directeur Water en Energie bij Sweco Nederland. Delta Talent wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast wordt Delta Talent bij de uitvoer van het programma ondersteund door een brede groep bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijk organisaties en (overheids)instanties.

Delta Talent Themadag Groene Poort
Delta Talent Themadag Groene Poort

Programma

Veldbezoeken, workshops en ontmoetingen met bevlogen experts, laten studenten kennismaken met de kracht van natuurlijke processen en leggen de verbinding tussen theorie en praktijk. Het Delta Talent programma van 2016 bestaat uit themadagen, ontmoetingen en de eerste editie van een tweedaagse masterclass:

Themadagen

Tijdens Delta Talent Themadagen maken studenten (van verschillende opleidingen) kennis met een project, de aanpak en het bijbehorende gebied. Dit gebeurt (vaak) op locatie waarbij de studenten tevens de betrokken organisatie(s) leren kennen.

Ontmoetingen

Delta Talent biedt studenten van diverse opleidingen de kans om in contact te komen met experts. Tijdens deze Delta Talent Ontmoetingen (op bijeenkomsten en tijdens veldworkshops) kunnen studenten in verschillende gesprekken vragen stellen en zichzelf in de kijker spelen. Niet alleen voor de studenten interessant, maar ook voor de experts een kans om de talenten van de nabije toekomst te spreken.

Delta Talent Academy

Modern water- en deltamanagement draait om het combineren van economische en maatschappelijke belangen met het inzetten van natuurlijke processen en herstel van biodiversiteit. Om jong talent kennis te laten maken met de kracht van natuurlijke processen en vernieuwende vaardigheden bij te brengen, organiseert Delta Talent een tweedaagse Academy. Tijdens deze masterclass worden teams van aankomende en jonge professionals uitgedaagd rond prikkelende vragen als “wat zou ingenieur Lely doen in de 21e eeuw?”. Ook schuiven diverse experts aan waarmee deelnemers kunnen sparren.

Alle Delta Talent activiteiten zijn te vinden op de website. Aanmelden kan hier.