U bent hier

Uitbreiding begrazingsgebied Brobbelbies

11-11-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Maandag 14 november start de uitbreiding van het begrazingsgebied Brobbelbies–Zuid. Roodbeen Groenvoorziening zal in opdracht van ARK Natuurontwikkeling in het gebied tussen de Palmvenseweg en de Weversweg oude rasters vervangen door 5 kilometer nieuw hoger raster. Zo maken we het gebied geschikt voor begrazing. 

Eind 2016 zullen de rasters klaar zijn en kunnen de Exmoors en taurossen gebruik maken van hun nieuwe grote gebied. De wisenten blijven zoals afgesproken nog tot na de winter in hun wengebied ten zuiden van de Weversweg.

Met het nieuwe raster worden ook de bestaande klaphekken, poorten en fietsdoorgangen vervangen door nieuwe als de oude niet meer voldoen. De stroommatten worden vervangen door veeroosters. De stroommatten zijn te storingsgevoelig gebleken. Voor de ruiters en menners komen speciale ruiterpoorten, zodat ook zij gemakkelijk en veilig door het begrazingsgebied kunnen op de voor hen bestemde routes.

Door de werkzaamheden kan er enige hinder ontstaan voor recreanten. Dit zal zijn bij het vervangen en plaatsen van nieuwe klaphekken, poorten en fietsdoorgangen. De aannemer zal de overlast tot een minimum proberen te beperken.

ARK voert het project uit in samenwerking met Staatsbosbeheer, gemeente Uden, gemeente Landerd en FREE Nature. Inmiddels zijn ook de voorbereidingen gestart voor een verdere uitbreiding van het begrazingsgebied met de Slabroekse Bergen en de Munse Heide/ Kanonsberg.

Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met Maartje van Moll: 06 18303383 of maartje.vanmoll@ark.eu.