U bent hier

Stem op jouw mooiste natuurgebied!

10-10-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Dertien natuurgebieden zijn genomineerd voor de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’. Van 10 tot en met 31 oktober 2016 kan het publiek via de speciale verkiezingswebsite www.mooistenatuurgebied.nl stemmen op. Daarmee maken de natuurgebieden kans om als nationaal park van wereldklasse internationaal op de kaart gezet te worden. ARK is betrokken bij een aantal van de genomineerde gebieden:

 • NL Delta Biesbosch-Haringvliet
  ARK is één van de partners in het Droomfondsproject Haringvliet. ARK streeft in de delta naar een zo natuurlijk mogelijke overgang tussen rivier en zee. Waar trekvissen pendelen tussen zoet en zout, deltanatuur de ruimte krijgt en visserij, landbouw, recreatie en natuur in balans zijn.
 • Van Gogh National Park
  ARK brengt samen met Brabants Landschap het edelhert terug in Het Groene Woud, onderdeel van Van Gogh National Park. Edelherten horen oorspronkelijk thuis in de Brabantse natuur en zijn zelfs een onmisbare schakel door hun rol als grote planteneter.
 • GrensparkLimburg
  ARK werkt in het GrensparkLimburg in de gemeenten Vaals en Gulpen-Wittem, langs de Geul in Nederland (en België) en in het RivierPark Maasvallei aan de ontwikkeling van nieuwe natuur.
 • De Veluwe
  Een kleine kudde wisenten leeft sinds het voorjaar van 2016 op de Veluwe. ARK heeft in samenwerking met Stichting Wisent op de Veluwe en Staatsbosbeheer gezorgd voor de komst van deze Europese bizon. De wisenten zijn een verrijking voor de natuur. Dit extra leefgebied in Nederland draagt bij aan de instandhouding van de wisent.

Woord is aan het publiek

Na een eerste selectie van de genomineerden door de vakjury, is het woord is nu aan het publiek. De komende 3 weken mag iedereen zijn of haar stem uitbrengen en wordt bepaald welke drie gebieden de mooiste natuurgebieden van Nederland zijn en de titel ‘Nationaal Park van Wereldklasse’ in ontvangst mogen nemen. Op 31 oktober wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. Stemmen kan via www.mooistenatuurgebied.nl.