U bent hier

Opruimactie Schone Maas in Borgharen

15-03-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Op vrijdag 11 maart is langs de Grensmaas bij Borgharen het eerste Limburgse Maasvuil van 2016 verzameld. Maar liefst 80 grote vuilniszakken zijn gevuld met plastic flessen, brokken piepschuim, plastic zakjes, snoepverpakkingen en nog veel meer. Dit alles was het noeste werk van 150 leerlingen van de internationale school in Maastricht (UWC the Netherlands).

Bij ieder hoogwater in de Maas wordt vuil aangevoerd dat achterblijft op oevers en in struiken en bomen. Met deze opruimactie is het natuurgebied in Borgharen nog niet schoon; voor het te lijf gaan van de hoeveelheid vuil die is aangespoeld, kunnen we minstens nog zes groepen of verenigingen gebruiken. Geïnteresseerde schoolklassen kunnen zich hiervoor melden bij steijns@cnme.nl. Verenigingen uit (de buurt van) Borgharen of Itteren kunnen zich melden bij hettie.meertens@ark.eu Bedrijfsuitjes in de vorm van ‘handen uit de mouwen voor de samenleving’ zijn in de maanden maart en april eveneens zéér welkom.

We verwachten dat het natuurgebied langs de Grensmaas bij Borgharen en Itteren in de loop van het voorjaar er weer piekfijn bijligt. 

Schone Maas