U bent hier

Natuurlijke begrazing in Nederland voorbeeld voor buitenland

30-06-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Afgelopen week zijn kuddebeheerders uit alle hoeken van Europa in Nederland geweest voor een cursus natuurlijke begrazing. ARK verzorgde deze cursus in samenwerking met Rewilding Europe.

Kuddebeheerders uit gebieden aangesloten bij Rewilding Europe en het European Rewilding Network uit alle hoeken van Europa van Oekraïne tot Bulgarije, Polen, Duitsland, Roemenië en Nederland kwamen bijeen voor een cursus natuurlijke begrazing samengekomen in Nederland.

Cursus natuurlijke begrazing
Cursus natuurlijke begrazing

Naast een verdieping in het hoe en waarom van natuurlijke begrazing gingen de deelnemers ook aan de slag met de praktische kant van werken met natuurlijke begrazing: van het leren omgaan met verdovingsgeweren, het scoren van de gezondheid van dieren, het bijeen drijven van dieren, het bouwen van een vangkraal en  het bekijken van gestorven dieren (Dood doet Leven). 

Voor de cursus werden de Maashorst, Loozerheide, Keent en de Gelderse Poort bezocht. Bijdragen aan de cursus werden ook geleverd door FREE Nature, dierenarts Mark Hoyer en Stichting Taurus.