U bent hier

Natuurfeest de Maashorst

8-07-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Op zondag 17 juli is er in de Maashorst het Natuurfeest. Bij Natuurcentrum De Maashorst is ARK samen met Stichting Maashorst in uitvoering en IVN aanwezig. ARK geeft uitleg over de natuurontwikkeling in de Maashorst. Kom langs en speel met ons het grote Maashorstspel.

Bij het Natuurcentrum aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode staan deze dag kraampjes van alle in de Maashorst actieve en natuur-gerelateerde organisaties. Zij geven het publiek informatie waarbij ook voor kinderen van alles te beleven is. Iedereen is hierbij van harte welkom en de toegang is gratis.

Volgens medeorganisator Albert van Rosmalen wordt het een mooie en leerzame dag. “Er is van alles te zien en te beleven. Ons uitgangspunt is een zo breed mogelijk publiek te informeren wat de aangesloten verenigingen en non profit instanties precies doen en welke bijdrage zij leveren aan de Maashorst. Naast het Natuurcentrum hebben op dit moment IVN Uden en Vogelwacht Uden, Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas, ARK Natuurontwikkeling, Stichting Taurus en Free Nature toegezegd om te komen. We zijn nog in gesprek met enkele organisaties. Het belooft een breed gezelschap te worden”, aldus een enthousiaste Van Rosmalen.

Excursies naar het wengebied

Het afgelopen voorjaar is de begrazing van de Maashorst ingrijpend veranderd. De Schotse hooglanders, paarden en schapen zijn inmiddels vervangen voor wisenten, taurossen en Exmoor pony’s. Zij vormen de komende jaren de groep grote grazers die de Maashorst verder vorm moet geven. Dit vergroot de biodiversiteit van het natuurgebied. Tijdens het natuurfeest worden korte excursies naar het wengebied gegeven, zodat het publiek een beeld kan krijgen van de natuurontwikkeling.

Naast muziek is ook een hapje en een drankje te verkrijgen. Het belooft een gezellige en educatieve dag te worden. Meer informatie over het Natuurfeest op Allemaal Maashorst.