U bent hier

Levende Rivier in de bioscoop

14-12-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Van december tot het voorjaar is de film De Levende Rivier in de bioscopen te zien. De Levende Rivier is een natuurdocumentaire over de rivieren van de Duitse grens tot de Noordzee. Maker Ruben Smit start zijn reis in de Gelderse Poort en eindigt zijn reis bij het Haringvliet, voorportaal van de Noordzee. Via talloze natuurgebieden langs de rivieren vertelt hij over de natuur, de successen van natuurontwikkeling en vooral over zijn persoonlijke belevenissen.

Trailer Levende Rivier

ARK is trots om partner te zijn van De Levende Rivier waarin veel resultaten van het werk van ARK getoond worden. ARK werkt sinds meer dan 25 jaar in de Gelderse Poort waar bijzondere planten en dieren terugkeerden en honderdduizenden toeristen jaarlijks een wandeling maken in de nieuwe natuurgebieden. Steenwaard, Klompenwaard, Millingerwaard en de Rijnstrangen zijn enkele gebieden die Ruben Smit bezoekt.

De reis van Ruben eindigt bij het Haringvliet waar hij onder andere Tiengemeten, de Scheelplaat en de Kwade Hoek bezoekt. Met het Wereld Natuur Fonds, Vogelbescherming, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten werkt ARK aan getijdenatuur langs het Haringvliet. Pal onder Rotterdam ontwikkelen we op de overgang van rivier en zee een uniek natuurgebied en toeristische trekpleister waar iconen als zeearend, steur, bruinvis en witsnuitdolfijn zich kunnen. Het Droomfondsproject Haringvliet wordt financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. 

Ruben Smit / Levende Rivier
Ruben Smit / Levende Rivier

De website van De Levende Rivier brengt zijn reis in beeld met fraaie foto’s en laat zien hoe rijk de natuur in de Gelderse Poort, het Haringvliet en talloze andere gebieden zoals de Biesbosch is. Prachtige beelden van grote groepen jagende zilverreigers en aalscholvers op het eiland Tiengemeten, honderden brandganzen op het eiland Slijkplaat, zwarte sterns in de Rijnstrangen, zeearenden en spindotters in de Biesbosch.

De Levende Rivier is de komende maanden te zien in een select aantal bioscopen. Voor een speel lijst kijk hier

  • Levende Rivier is te bekijken in de filmhuizen/ bioscopen in een 75 minuten speciale directors cut.
  • Op de DVD is Levende Rivier te vinden als vierdelige documentaire van in totaal ruim twee uur en een making off van circa 30 minuten.
  • Ook is een fotoboek uitgegeven met een samenvatting met prachtige beelden.
  • De volledige documentaire is ook te koop op DVD en Blu-ray.