U bent hier

Kerke Brökske over de Tungelroyse Beek

1-06-2016|DOORARK Natuurontwikkeling

 In samenwerking met ARK Natuurontwikkeling heeft Dorpsraad Altweerterheide een aantal nieuwe lokale wandelroutes ontworpen. Daarbij zijn ideeën van bewoners vanuit een druk bezochte inloopavond verwerkt. Veelal bestaande (onverharde) openbare wegen en paden maken deel uit van de nieuwe routestructuur.

Onderhoudspaden langs de Tungelroyse Beek van het Waterschap Peel en Maasvallei zijn ook opgenomen in de routes. Een klein deel van een ommetje loopt over particulier eigendom. Een onderdeel van de realisatie van de ommetjesroute is de (her)plaatsing van het Kerke-brökske over de Tungelroyse beek. Deze kleine brug heeft daar gelegen vanaf de dertiger jaren van de vorige eeuw.

Behalve als lokaal ommetje, maakt realisering van de routestructuur met verbindingen naar andere reeds bestaande ommetjes, ook dagwandelingen langs de Tungelroyse beek tussen Altweerterheide, Tungelroy en Stramproy mogelijk. Het maakt samen met de bestaande Romeinse brug en het Linjerbrökske, de beek bijzonder tastbaar voor de recreant. Hierdoor kan een breder publiek genieten van dit bijzonder geslaagde beekherstelproject.

De Tungelroyse beek is een belangrijk onderdeel van het “groene” Weert. De uiteindelijke realisatie van de brug, het bouwen en monteren van de brug en het plaatsen van de brug, wordt door de inwoners van Altweerterheide gedaan.