U bent hier

Dwaalfilm Kempen~Broek breidt uit met clips Loozerheide

17-08-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Dwaalfilm Kempen~Broek heeft er twee prachtige panorama’s met zes kersverse clips bij. Aan de online, filmische zwerftocht Dwaalfilm, zijn enkele panorama’s van De Boshoverheide en de Loozerheide toegevoegd. Korte filmpjes vertellen over het leven van de Exmoors en Taurossen, over de ingrepen om het gebied weer zijn waterbergende functie terug te geven en over de talrijke, bijzondere vogelsoorten die er te zien zijn. Rombus filmbedrijf maakte deze uitbreiding op de bestaande 30 clips over de natuur in GrensPark Kempen~Broek in opdracht van Natuurmonumenten, Regionaal Landschap Kempen en Maasland en ARK Natuurontwikkeling. Dwaalfilm is te zien op www.dwaalfilm.eu.

Dwaalfilm vertelt het verhaal van het Nederlandse rivierenlandschap in bijna 250 filmpjes van circa één minuut. Interactief, dus als kijker bepaal je zelf je dwaaltocht langs getijdengeulen en Schotse Hooglanders, doorstroommoerassen en stuifduinen, lepelaar en grauwe klauwier.

Dwaalfilm.eu: Doorstroommoerassen

Dwaalfilm is niet nieuw voor het Kempen~Broek. In 2014 verschenen al panorama’s van onder andere de natuurgebieden De Graus, Smeetshof en Abeek. Sinds 2011 bekeken ruim 1 miljoen bezoekers Dwaalfilm. Genieten van natuurverhalen vanuit je luie stoel: het bleek een schot in de roos. Met de bijna veertig (!) filmpjes over het Kempen~Broek is dan ook een fraai vervolg gegeven aan een beeldverhaal dat wil uitgroeien tot hét filmisch epos van de Nederlandse, watergebonden natuur.