U bent hier

BLOG: Taurossen als fotomodel

17-08-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Tijdens het wandelen door het Kempen~Broek ga ik regelmatig van de paden af, gewoon uit nieuwsgierigheid. Het is leuk dat je hier door een aantal gebieden mag struinen. Zo ging ik op een zonnige dag een gebied in met hoog gras, waar een kleine groep Taurosrunderen liep. Tijdens het lopen stoorde ik een haas, die er als een speer vandoor ging, en diverse vlinders vlogen van bloem tot bloem.

Sabelsprinkhaan. Foto: Theo van der Heijden
Sabelsprinkhaan. Foto: Theo van der Heijden

Voor mij uit zag ik tussen het gras de sprinkhanen wegspringen, tot mijn oog viel op een vier centimeter grote, groene sabelsprinkhaan, die ik wel eens van dichtbij wilde zien. Op mijn hurken in het gras, maakte ik er een paar foto’s van. Terwijl ik daar rustig zat hoorde ik wat geschuifel achter me, en keek ik om. Op enkele meters achter mij stonden drie nieuwsgierige Taurossen mij rustig gade te slaan.

Taurossen. Foto: Theo van der Heijden
Taurossen. Foto: Theo van der Heijden

Het was een prachtig gezicht, drie van die reuzen in formatie tussen het hoge gras, die mij aan stonden te kijken. Ook dat was een foto waard! Ik draaide me om, maakte een paar foto’s, en bedankte de runderen, die er natuurlijk niets van begrepen, maar voor mij een bijzondere ervaring en een leuke foto opleverden.

Theo van der Heijden