U bent hier

5000 euro voor vrijwilligers Wisent op de Veluwe

24-06-2016|DOORARK Rewilding Nederland

Op 24 juni ontvingen de vrijwilligers van Wisent op de Veluwe een bedrag van vijfduizend euro uit handen van Wouter Helmer. Daarmee krijgt het geldbedrag, dat verbonden was aan  de Groeneveldprijs, een bestemming die nauw aansluit bij het werk van de prijswinnaar: het verbinden van mensen met wildere natuur.

In september 2015 ontving Wouter Helmer, oprichter van ARK Natuurontwikkeling en rewilding director van Rewilding Europe, de Groeneveldprijs. Deze prijs wordt sinds 2000 uitgereikt aan personen of organisaties die zich bijzonder hebben ingezet voor het debat over de groene ruimte en die daarbij een afwijkend, kritisch geluid laten horen.

De bijbehorende prijs van vijfduizend euro schenkt Wouter Helmer aan activiteiten voor de vrijwilligers van Wisent op de Veluwe. Van het bedrag worden onder andere EHBO-trainingen,  monitoring van de wisenten en werkkleding voor de vrijwilligers  betaald.

Wouter Helmer zegt over Wisent op Veluwe: “Dankzij samenwerking van Stichting Wisent op de Veluwe, Staatsbosbeheer, ARK Natuurontwikkeling en Rewilding Europe leven er nu wisenten in de Veluwse natuur. Goed voor de natuur, maar ook voor de lokale economie. Ik vind het belangrijk dat veel mensen deze dieren leren kennen en hun belang begrijpen voor de Nederlandse natuur. Dit zou onmogelijk zijn zonder de inzet van vrijwilligers. Mijn bijdrage van vijfduizend euro is maar klein, zeker in vergelijking met de onschatbare waarde van het werk van de tientallen vrijwilligers!”

Meer informatie over Wisent op de Veluwe.
Meer informatie over Wouter Helmer en de Groeneveldprijs