U bent hier

Verrekijkers voor veldlessen

18-09-2015|DOORARK Rewilding Nederland

Voor onze veldlesprojecten heeft ARK Natuurontwikkeling een mooie partij verrekijkers ontvangen van www.secondlifeoptics.nl.

Verrekijkers voor veldlessen
Verrekijkers voor veldlessen

Het is een verzameling gebruikte verrekijkers die zijn opgeknapt en restpartijen. ARK is heel blij met deze gift. We kunnen de verrekijkers goed gebruiken voor onze buitenlessen. Ook het duurzame principe achter dit initiatief spreekt erg aan. De voor ons betaalbare verrekijkers gaan niet lang mee en kunnen meestal niet gerepareerd worden, of alleen tegen hogere kosten dan de aanschaf van een nieuwe verrekijker.

De gedoneerde verrekijkers worden ingezet bij veldlesprojecten in verschillende natuurgebieden: De Maashorst, de Geul en de Groene Poort. Vele honderden kinderen zullen hiervan gebruik maken om de spannende natuur in deze voorbeeldgebieden dichterbij te halen en zal hun enthousiasme en betrokkenheid bij natuur worden gestimuleerd.

Heeft u zelf nog een oude (defecte) verrekijker of telescoop liggen? Doneer die dan aan Second Life Optics. Zij repareren de verrekijkers en geven er weer een mooie bestemming aan.