U bent hier

Steuren bij TV BuitenGewoon

20-10-2015|DOORARK Rewilding Nederland

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), ARK Natuurontwikkeling en Sportvisserij Nederland hebben eerder dit jaar tientallen jonge steuren uitgezet op de grens met Duitsland, in de Rijn bij Spijk. BuitenGewoon, het natuurprogramma van Omroep Gelderland, maakte een reportage die op dinsdag 20 oktober op tv te zien was en nu online.

Steur bij BuitenGewoon 2015

De terugkeer van de zeldzame steur, die ernstiger bedreigd is dan de panda, is een mijlpaal voor het herstel van de deltanatuur. De uitzetting is onderdeel van het Droomfonds Natuurherstel Haringvliet waarin een coalitie van 6 organisaties ruim baan maakt voor deltanatuur, trekvogels en -vissen met steun van de Nationale Postcode Loterij.

De Europese Atlantische steur is de grootste vis die thuishoort in onze rivieren. Ze kunnen meer dan 3 meter lang worden en daarbij ruim 300 kilo wegen. Deze steurensoort leefde duizenden jaren lang in Nederland maar in de jaren 50 van de vorige eeuw werd de laatste steur gevangen en gedood.

Naast de Steuren is ook het Rijnstrangengebied te zien en de Oude Waal in de Ooijpolder bij Nijmegen.

BuitenGewoon is te zien op Omroep Gelderland en wordt iedere dinsdag uitgezonden om 18:20 uur en daarna ieder uur herhaald.