U bent hier

Onthekken langs de Geul

22-04-2015|DOORARK Rewilding Nederland

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april hebben tientallen vrijwilligers en ARKers onder het genot van de lentezon een stukje Geuldal tussen Gemmenich en Hombourg in België bevrijd van prikkeldraad. Losse graslandpercelen kunnen nu worden samengevoegd. Ze gaan deel uitmaken van een begrazingseenheid aan weerszijden van de Geul. Voor het begin van de zomer zullen hier gallowayrunderen geïntroduceerd worden.

Met steun van de Nationale Postcode Loterij werkt ARK samen met de Waalse organisatie Natagora aan de bescherming en verdere ontwikkeling van een prachtig stukje Geuldal in Waalse gemeente Plombieres. Van de bron tot de monding van de Geul loopt een fraaie, 55 kilometer lange, wandelroute, de Via Gulia. Met het lokaal verwijderen van enkele kilometers afrastering wordt deze wandeling nog mooier!

Tijdens het werk werden de onthekkers al flink verwend. Het mooiste was een paar rode wouwen en een wespendief dat het werk van bovenaf gadesloeg. Maar ook laag bij de grond werd van alles gezien, zoals zinkviooltjes en levendbarende hagedissen.

Onthekken in het Geuldal