U bent hier

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met ARK

28-10-2015|DOORARK Rewilding Nederland

De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2016 de samenwerking met ARK Natuurontwikkeling met vijf jaar. In oktober is de samenwerking geëvalueerd en de Raad van Commissarissen van de Postcode Loterij heeft besloten de samenwerking voort te zetten. ARK is sinds 1996 een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvangt ARK jaarlijks 900.000 euro.

Luchtfoto Dviete
Het Letse riviertje Dviete meandert weer

Dankzij de jaarlijkse bijdrage en dankzij extra projecten kon ARK in  binnen- en buitenland grenzen verleggen voor wilde natuur. In Letland meandert de rivier de Dviete weer en hebben grazers hun intrede gedaan. In Bulgarije ontwikkelt natuurgericht toerisme zich in combinatie met duurzame landbouw. Tienduizenden kinderen in Nederland een hebben een ongekende wilderniservaring opgedaan en ARK werkt aan de terugkeer van steuren in de Nederlandse rivieren.

Veldles Leeuwense Waard
Een unieke ervaring voor tienduizenden scholieren

Volgens directeur Petra Souwerbren genereert  de samenwerking met de Nationale Postcode Loterij innovaties: “Dankzij de vele deelnemers kunnen goede doelen, waaronder ARK, nieuwe initiatieven realiseren. De bijdrage van de Postcode Loterij maakt echt het verschil. ARK kan met deze bijdrage nieuwe projecten voorbereiden. Vaak werkt de bijdrage als een katalysator en kunnen we daardoor  ontwikkelingen van de grond krijgen. Ontwikkelingen waar de natuur in  Nederland en Europa van profiteert en mensen van kunnen genieten.”

Jonge wilde kat
Jonge wilde kat

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: “ARK werkt op vernieuwende wijze aan uitgestrekte en robuuste natuurgebieden in Nederland en Europa. Dit doet de organisatie onder andere door aankoop van gronden, herstel van leefgebieden  en herintroducties van belangrijke diersoorten. Zo ook in Zuid-Limburg waar ARK werkt aan de ontwikkeling van een aaneengesloten grensoverschrijdend natuur- en landschapspark. Een gebied dat weer ruimte geeft aan dieren zoals wilde kat, zwarte ooievaar en in de nabije toekomst zelfs de otter. Wij zijn er trots op dat ARK, dankzij onze 2,5 miljoen deelnemers haar onafhankelijkheid kan behouden en zelf prachtige projecten kan starten. ”