U bent hier

Koekoek! Delta vol leven

18-11-2015|DOORARK Rewilding Nederland

Het boek ‘Koekoek! Delta vol leven’ van auteur Edo van Uchelen ligt in de boekwinkels. Het fraaie boek is voorzien van ‘nieuwe schoolplaten’ van ARK tekenaar Jeroen Helmer.

Zeearend, tekening: Jeroen Helmer
Zeearend, tekening: Jeroen Helmer

Als kind vergaapte Edo van Uchelen zich tijdens de biologieles aan de beroemde schoolplaten van M.A. Koekoek. Met telkens een ander landschap als thema bracht Koekoek de Nederlandse natuur in de klas. Aan de hand van deze schoolplaten en nieuwe schoolplaten van nieuwe landschappen van Jeroen Helmer beschrijft Edo van Uchelen de stand van zaken in de Nederlandse natuur.

Koekoek! Delta vol leven
Koekoek! Delta vol leven

Dit boek is verbonden aan de film Holland, Natuur in de Delta. Film en boek sluiten aan op de groeiende belangstelling voor de natuur in ons eigen land; met steeds meer liefhebbers, vogelaars, wildlife spotters, vlinderkijkers, natuurfotografen en natuurtuiniers.

Het boek laat zien dat in de delta die Nederland is alles voortdurend verandert. Niet alleen vroeger in de wildernis voordat de mens haar intrede deed maar juist ook nu. Dat hoort bij een delta, dat hoort bij de natuur in Nederland, altijd in beweging, aldus de auteur.

Stadsnatuur, tekening: Jeroen Helmer
Stadsnatuur, tekening: Jeroen Helmer

Van steekmug tot zeearend: van Uchelen weet er boeiend over te vertellen, ondersteund door mooie foto’s van eigen hand, aangevuld met foto’s van collega’s en tekeningen van ARK illustrator Jeroen Helmer.

In de winkel voor € 24,95  ISBN 9789079703197