U bent hier

Cursus vrijwilligers Landtong Rozenburg

31-07-2015|DOORARK Rewilding Nederland

Bent u graag in de natuur en vindt u het leuk om ook anderen daar van te laten genieten? Dan bent u misschien geschikt om vrijwilliger te worden op de Landtong Rozenburg. ARK Natuurontwikkeling organiseert in augustus een cursus om nieuwe vrijwilligers op te leiden tot Landtonggastheer en Landtonggastvrouw.

De Landtong Rozenburg is een parel in het Rotterdamse havengebied. Hier kan de natuur ongestoord haar gang gaan. Het beheer van de natuur wordt niet gedaan door mensen. De imposante Schotse hooglanders en konikpaarden zorgen hier voor een afwisselend en ruig gebied. Iedereen mag van deze natuur genieten, het is vrij toegankelijk, ook buiten de paden. Sinds kort is er een nieuw project bij gekomen, de Groene Poort. Op de overgang van land en water, pal naast de Landtong, krijgt bijzondere deltanatuur meer ruimte.

Landtong Rozenburg
Landtong Rozenburg

Om de Landtong meer bekendheid te geven organiseerde ARK, in opdracht van het Rotterdams Havenbedrijf, de afgelopen tien jaar openbare struintochten en buitenlessen voor kinderen uit groep 7 en 8. De struintochten en buitenlessen in het natuurgebied lopen goed en ARK wil zich meer gaan richten op nieuwe projecten elders in de Delta. Daarom is het tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe vrijwilligersgroep! We zijn op zoek naar vrijwilligers met passie voor natuur en die goed met kinderen om kunnen gaan.

Om goed voorbereid te zijn op het geven van excursies en buitenlessen wordt een cursus georganiseerd in het Stadswinkel Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1, 3181HR Rozenburg. De cursus vindt plaats op 11, 18 en 25 september en duurt telkens van 18.30 uur tot 21.30 uur. Daarna lopen de kersverse Landtonggastheren en –vrouwen mee tijdens gastlessen op basisscholen en met buitenlessen op de Landtong en de Groene Poort. Na het opdoen van voldoende ervaring kunnen zij, altijd in tweetallen, aan de slag met het begeleiden van de buitenlessen en openbare struintochten.

Meer informatie of aanmelden bij Paul Grootenboer.