U bent hier

Cursus natuureducatie IJsselmonde

4-08-2015|DOORARK Rewilding Nederland

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds organiseert ARK al enkele jaren veldlessen op IJsselmonde. De veldlessen worden nu overgenomen door Natuurvereniging IJsselmonde. Voor deze overdracht organiseren ARK en Natuurvereniging IJsselmonde opnieuw een cursus voor vrijwillige veldlesbegeleiders.  In april vond een eerste succesvolle cursus plaats.

Klimaatbuffer IJsselmonde
Veldles IJsselmonde

Basisscholieren uit Barendrecht, Rhoon en Poortugaal doen al enkele jaren mee aan veldlessen. De scholieren gaan dan mee op ontdekkingstocht in de Zuidpolder en langs de Koedood. Aan het einde van het jaar trekt ARK zich terug van IJsselmonde. Maar ons werk wordt voortgezet door Natuurvereniging IJsselmonde. Hiervoor gaan we nog meer vrijwilligers opleiden om te voorkomen dat de jeugdnatuureducatie in Rhoon en Barendrecht stil valt.

Doel van de cursus is om mensen op te leiden om activiteiten voor de jeugd in Rhoon en Barendrecht te begeleiden. De cursus wordt gegeven op 4 vrijdagmiddagen.

Basisschoolleerlingen uit de bovenbouw gaan hier in kleine groepjes, onder begeleiding van ouders, naar buiten en voeren verschillende opdrachtjes uit, waarbij natuurbeleving voorop staat. Deze tochten worden begeleid door natuurbegeleiders. De cursus is opgebouwd uit twee theoriemiddagen van 13.00 tot 16.00 uur (op 11 en 25 september) en twee praktijkmiddagen van 13.00 tot 16.30 uur (18 september en 2 oktober).

De praktijkmiddagen starten met een korte theoretische inleiding van 13.00 tot 14.00 uur. De praktijk bestaat uit een struintocht met een natuurgids en daarbij het uitproberen van de natuuropdrachten. De cursus wordt gegeven door ARKer Paul Grootenboer.

De cursus is gratis voor leden van Natuurvereniging IJsselmonde. Niet leden betalen € 12,50. Meer informatie en aanmelden via Natuurvereniging IJsselmonde.