U bent hier

Boek over bomen en struiken in Zuid-Limburg

13-11-2015|DOORARK Rewilding Nederland

Vrijdag 13 november presenteerden ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer het boek "Oude bossen, houtwallen en struiken in het hoogste Zuid-Limburg". Een rijk geïllustreerd boek dat het resultaat is van jarenlang veldonderzoek.

Oude bossen, houtwallen en struiken in het hoogste Zuid-Limburg
Oude bossen, houtwallen en struiken in het hoogste Zuid-Limburg

In de periode 2007-2011 is het zuidoostelijk deel van Zuid-Limburg in kaart gebracht op de aanwezige oorspronkelijke bomen en struiken. Boselementen, houtwallen en heggen zijn beschreven en een aantal soorten struiken werd nieuw in Limburg vastgesteld en van enkele zeldzame soorten kwamen onverwacht grotere populaties in beeld,  zoals wilde appel, ruwe iep en zomerlinde. 

Met het rijk geïllustreerde boek “Oude bossen, houtwallen en heggen in het hoogste Zuid-Limburg “ wordt het resultaat van jarenlang veldonderzoek door Bert Maes naar inheemse autochtone populaties van bomen en struiken gepresenteerd. Niet eerder verscheen een boek over het Zuid-Limburgse landschap, waarin de inheemse bomen en struiken zo expliciet aan de orde komen. Freek van Westreenen van Staatsbosbeheer vulde het boek aan met de historische beschrijvingen en ecoloog Robin Kraaij deed dit voor de dieren in het gebied.

Het boek is te bestellen in de boekhandel of via de uitgever Picture Publishers.