U bent hier

Boek Kempen~Broek

8-01-2015|DOORARK Rewilding Nederland

In november presenteerde ARK samen met Regionaal Landschap Kempen en Maasland en Picture Publishers het boek ‘Het Kempen~Broek; op de grens van mens, natuur en landschap’. Dit boek is hét standaardwerk over het GrensPark Kempen~Broek. In 328 pagina’s wordt het gebied in al haar facetten beschreven. 

Boek Kempen-Broek
Boek Kempen-Broek

Twee en een half jaar is intensief gewerkt aan het boek ‘Het Kempen~Broek; op de grens van mens, natuur en landschap’. Het GrensPark Kempen~Broek is een eigenzinnig gebied dat zich door zijn ligging, in Belgisch en Nederlands Limburg en in Noord-Brabant, niet aan grenzen stoort. Heidegebieden, beekdalen, bossen, graslanden en akkers scheidden de omliggende dorpen en steden van moeilijk doordringbare moerassen. Of beter verbonden, want eeuwenlang speelden deze gebieden een belangrijke rol in het leven van de bewoners.

Doordat grote delen van het Kempen~Broek pas laat werden ontgonnen en omdat een deel van de ontgonnen gronden weer werden verlaten, bleef deze grensstreek erg rijk aan bijzondere planten en dieren. Ook was het ruige gebied ooit een ideale schuilplaats voor bokkenrijders en smokkelaars. In een deel van het Kempen~Broek krijgt de natuur weer alle ruimte. Wilde paarden en runderen trekken er vergezeld van bevers en talloze vogels door de natte natuur. Het Kempen~Broek is een plek om ruimte te ontdekken en stilte te horen.

Het boek is een must-have voor iedere bewoner van de streek. Het boek kost €37,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel, de webwinkel van kempenbroek.eu of via picturespublishers.nl.

 

Boek Kempen-Broek
Boek Kempen-Broek