U bent hier

Auto verzekeren voor de otter

27-03-2015|DOORARK Rewilding Nederland

Met een ottervriendelijke autoverzekering gaat Andy Palmen ervoor zorgen dat Nederland 1000 otters telt in 2020. Uit een totaal van 57 innovatieve businessplannen werd zijn plan vandaag verkozen als meest veel belovende idee van de Otter Challenge. Met het prijzengeld van 12.000 euro kan hij het idee tot uitvoering brengen. Een innovatieve ottertunnel kreeg de tweede prijs.

Otterchallenge
Otterchallenge

Het idee van Andy (lees meer) is om een autoverzekering te ontwikkelen waarvan een deel van de winst naar de otter gaat. Door consumenten met een groen hart te vragen een klein beetje extra premie te betalen kan geld gegenereerd worden om de wegen in Nederland veiliger te maken voor otters. Doodsoorzaak nummer één onder otters zijn aanrijdingen door auto’s. Palmen nam zijn prijs woensdag in ontvangst in Diergaarde Blijdorp, waar de finale plaatsvond.

Een tweede prijs ging naar het idee van Thomas Arts uit Ede. Hij ontwierp een faunapassage, speciaal aangepast voor otters. Via deze tunnels kunnen otters onder gevaarlijke wegen door. De jury beloonde dit idee met een bedrag van 3.000 euro.

De Otter Challenge is tot een eind gekomen. Of is dit het begin? Alle finalisten waren in principe winnaars. Laten we er nu voor zorgen dat alle plannen uit zullen komen!