U bent hier

Vogels Drielandenpark

28-02-2014|DOORARK Rewilding Nederland

ARK Natuurontwikkeling organiseert op 27 maart 2014 een lezing over vogels in het Drielandenpark. Vogeldeskundige Max Berlijn vertelt over de typische vogels die leven in natuurgebieden in en om Zuid-Limburg.

Max Berlijn is een beroemde vogeldeskundige uit het Zuid-Limburgse Epen. Hij reist heel Limburg, maar ook andere delen van Nederland af voor het zien van zeldzame vogels. Als Limburger weet hij uiteraard alles van de vogels die leven in het Heuvelland.
Op 27 maart vertelt Max Berlijn in Mechelen over vogels in Zuid-Limburg. De vogelwereld is daar de afgelopen tientallen jaren flink veranderd. Soorten verdwenen en andere soorten koloniseerden het gebied. Zo verschenen in het zuiden van Limburg de eerste Nederlandse middelste bonte spechten en zingen er dankzij klimaatverandering steeds vaker Orpheusspotvogels, die afkomstig zijn uit het zuiden van Europa.

Voor ARK is het boeiend de resultaten van vogeltellingen te volgen. De verandering van aantallen en soorten broedvogels zegt namelijk veel over de natuur waar die vogels leven. In de afgelopen jaren verschenen bijvoorbeeld broedende grauwe klauwieren en grote gele kwikstaarten in de nieuwe natuurgebieden van ARK bij Vaals. Blijkbaar is het landschap voor deze twee bijzondere soorten op die plekken weer geschikt.

Kosten: gratis
Wanneer: donderdag 27 maart
Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Gemeenschapshuis A gen Sjoeël, Hilleshagerweg 32, Mechelen
Aanmelden via Ellen Luijks.