U bent hier

Vlinderwandeling

2-07-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Op zaterdag 12 juli organiseert ARK Natuurontwikkeling een vlinderwandeling in het Drielandenpark rondom Wolfhaag bij Vaals. Ga mee en ontdek de bijzondere vlinders die hier leven! De wandeling start om 14 uur en duurt ongeveer 2 à 3 uur. Gestart wordt op de kruising van de Meelenbroekerweg en de Schuttebergsweg in Vaals.

In natuurgebieden van ARK in het Drielandenpark grazen het hele jaar Schotse hooglanders. Het gegraas levert allerlei verschillende begroeiingen op. Van bloemrijke graslanden en ruigtes tot struwelen en bosranden. Juist van deze afwisseling profiteren veel dagvlinders en maakt dat dit een goed leefgebied voor ze is.
Tijdens de vlinderwandeling kan er genoten worden van de vlinderrijkdom. In de graslanden zijn bruine zandoogjes, hooibeestjes en koevinkjes te zien en wie weet laat de fraaie koninginnenpage zich zien. Of de rode vuurvlinder die hier in 2013 voor het eerst in Nederland, sinds de Tweede Wereldoorlog werd gezien. Deskundigen van ARK Natuurontwikkeling en De Vlinderstichting geven tijdens de wandeling uitleg over het gebied en de vlinders.
ARK is in de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals één van de trekkers van een gebiedsontwikkelingsproject. Dit houdt in dat door middel van vrijwillige kavelruil de natuurgebieden op de goede plek versterkt worden. Zo ontstaat een aantrekkelijk landschap voor plant, dier en mens. Het project biedt tevens interessante mogelijkheden tot kavelruil voor agrariërs. In het project werkt ARK samen met Habitura en Rentmeester van Soest en andere partners uit de streek, zoals natuurorganisaties, waterschap, agrariërs en gemeenten.

Wilt u ook mee met deze bijzondere excursie? Opgave is verplicht via Ellen Luijks. Er kunnen maximaal 20 personen mee. De deelname is gratis.
De excursie gaat alleen door onder goede weersomstandigheden.