U bent hier

Veldlessen in Leeuwen

5-02-2014|DOORARK Rewilding Nederland

De Leeuwense Waard is een van de eerste uiterwaarden langs de Waal waar een meestromende nevengeul werd gerealiseerd. Al sinds 1996 verzorgt ARK veldlessen in dit gebied.

Langs de Waal ligt de Leeuwense Waard. Ooit werd hier zand gewonnen en tegenwoordig wordt er slib geborgen. Uiteindelijk ontstaat hier een waaier van geulen waarin de natuur zich ontwikkelt onder begrazing van kuddes Konikpaarden en Rode Geuzen. In 1996 organiseerde ARK hier de eerste veldlessen. Het veldlessenproject, voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen, wordt sinds 1999 gefinancierd door K3Delta, de eigenaar van de Leeuwense Waard.
Vrijwel alle basisscholen uit het Land van Maas en Waal en een paar scholen uit de Betuwe doen mee. Kinderen maken kennis met de natuur van de uiterwaarden en de rivier en beleven een wildernisavontuur dichtbij huis. Ze worden daarbij geïnformeerd over natuurontwikkeling, waterberging en rivierveiligheid en over het werk van K3Delta. De veldlessen worden georganiseerd en begeleid door ARK Natuurontwikkeling.

Het verslag van de veldlessen in 2013 staat nu online.