U bent hier

Veldlessen 2014 gestart

4-04-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Met de lente is ook het veldlesseizoen van ARK weer begonnen. Elk jaar is het voor onze educatiemedewerkers weer een goed gevoel om er met kinderen op uit te trekken in de natuur, terwijl die weer op gang komt. Het hoort er al jaren bij en dit jaar lijkt het nu al bijna zomers!

Veldlessen worden door ARK in het hele land gegeven. In het zuidelijkste puntje van Limburg, langs de Maas, langs de Waal bij Millingen, Beuningen en Leeuwen en in de delta bij Rotterdam en langs de kust.

In aansluiting hierop is de Dwaalfilm compleet gemaakt. De riviernatuur van het oostelijk rivierengebied rond de Gelderse Poort was het begin van dit interactieve filmverhaal op internet. Daar werd vorig jaar het virtueel dwalen in de Maasvallei aan toegevoegd. Vanaf dit voorjaar heeft de Dwaalfilm de zee bereikt met toevoeging van de Delta. De zoet-zoutovergang van rivier naar zee is nu ook in beeld. Iedereen die de waterkant langs de grote rivieren opzoekt, en nu dus ook de kinderen die veldlessen krijgen in IJsselmonde, op de Landtong Rozenburg of op de Zandmotor bij Ter Heijde, kan zich met de Dwaalfilm op hun natuurbeleving voorbereiden of nog even nagenieten en verdieping vinden.

Het is een rijke ervaring om te struinen door de natuur, om te genieten en om te leren over de eigen omgeving. Het is voor kinderen ook een uitdaging, als natuuravontuur en om grenzen te verleggen. Het is daarmee een onmisbaar onderdeel van het basisschool lespakket.