U bent hier

Sluiting wisentpad

1-02-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Dit weekend heeft iedereen de laatste kans om in het Kraansvlak het Wisentenpad te bewandelen. Sinds afgelopen najaar werd de wandelroute veel belopen en werden de wisenten regelmatig gezien. Na de zomerafsluiting zal het pad in de nazomer weer open gaan.

Na zondagmiddag 2 maart 2014 is het Wisentenpad tijdelijk niet bewandelbaar. Om vogels alle rust te geven in het broedseizoen gaat het pad dicht. Vanaf 1 september is het pad weer toegankelijk. Tot die tijd zijn de wisenten nog altijd te zien. De kans om de dieren vanaf het uitzichtpunt bij het duinmeer te spotten neemt de komende tijd bijvoorbeeld toe. Vanwege het zachte weer zijn de wisenten al druk bezig hun dikke wintervacht kwijt te raken door flink aan bomen te schuren. Als de temperatuur nog verder stijgt zullen ze zich waarschijnlijk vaker laten zien bij of zelfs in het duinmeer.

De wisenten zijn de komende maanden ook te zien tijdens speciale excursies is het leefgebied van de wisenten. De data van deze excursies staan op de website van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Meer over het Wisentenpad en de wisenten op de website van Wisenten in het Kraansvlak.