U bent hier

Prijswinnaars fotowedstrijd Limburg bekend

21-07-2014|DOORARK Rewilding Nederland

ARK Natuurontwikkeling organiseerde in het kader van de Eli Heimansweek een fotowedstrijd met als thema “Natuurlijk Zuid-Limburg”. Talloze fotografen lieten zich inspireren door het prachtige Limburgse landschap en zonden foto’s in in de categorieën 'Natuurlijk landschap', 'Natuurrecreatie' en 'Flora en fauna uit de regio'.

Een driekoppige jury bestaande uit burgemeester Van Loo van de gemeente Vaals, natuurfotograaf David Peskens en ARK-directeur Wouter Helmer kozen de prijswinnaars uit iedere categorie. Op 19 juli, tijdens de opening van de Eli Heimansweek, werden zij door wethouder Paul de Graauw van de Gemeente Vaals bekend gemaakt. Winnaar in de categorie Natuurlijk landschap is Tom Meijer, de winnaar in de categorie Natuurrecreatie is Harrie Hutschemaker en de winnaar van de categorie Flora en Fauna uit de regio is John Kreukniet. De winnaars hebben een fotoworkshop ‘Limburgse heuvellandschappen’ gewonnen.

Van 17 tot en met 27 juli zijn de drie mooiste foto’s uit iedere categorie te bekijken in de tentoonstelling die ter gelegenheid van de Eli Heimans herdenkingsweek in de basisschool À Hermkes, Schoolstraat 16 in Epen is ingericht.