U bent hier

Nieuwe kaart Waal

7-05-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Dwalen langs de Waal tussen Nijmegen, Beuningen en Slijk-Ewijk, dat kan met de nieuwe kaart die is uitgegeven door ARK en Het Dijkmagazijn. De kaart geeft een overzicht van de oevers van de Waal van de Waalbrug bij Nijmegen tot de Tacitusbrug bij Ewijk. Bovendien zijn gedetailleerde struinroutes in de Nijmeegse Stadswaard en bij Beuningen opgenomen.

Dwalen langs de Waal
Dwalen langs de Waal


Het landschap langs de Waal bij Nijmegen en Beuningen is aan het veranderen. Bij Beuningen wordt een geul aangelegd die omwonenden nieuwe natuur en meer veiligheid biedt. In het hart van Nijmegen is de dijk verlegd en wordt nu een stromende nevengeul aangelegd. De kaart leidt wandelaars en fietsers langs deze grootse projecten.

Langs de dijken liggen oude landgoederen, prachtige kunstwerken en forten, op de kaart worden ze weergegeven en over verhaald. Met de kaart, die ook is voorzien van fietsknooppunten, zijn de mooiste fiets en wandeltochten te maken.

De kaart is nu al te koop voor 3,50 euro bij het Dijkmagazijnin Beuningen (Dijk 41 in Beuningen) en binnenkort bij tal van verkooppunten in de gemeenten Beuningen, Overbetuwe en Nijmegen.

Van iedere verkochte kaart komt een deel van de opbrengst ten goede aan het werk van het Dijkmagazijn.