U bent hier

Millingerwaard bij BuitenGewoon

7-11-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Afgelopen dinsdag was bij het TV programma BuitenGewoon van Omroep Gelderland de Millingerwaard te zien. ARKer Jeroen Helmer keek terug op 25 jaar naturontwikkeling op het rivierduin. Ook keek hij vooruit en visualiseerde dit met zijn tekeningen.

 

Het programma Buitengewoon zegt over de Millingerwaard: "echte wildernis van Nederland ligt in Gelderland: De Millingerwaard, achter Nijmegen, al 25 jaar het symbool van ruige natuur langs onze grote rivieren. Maar dit prachtige natuurgebied staat weer helemaal op de kop. Er worden grote geulen gegraven, er wordt klei gewonnen voor bakstenen en dakpannen. Er wordt ruimte gemaakt voor hoog water op de rivier. En nieuwe natuur voor oeverzwaluwen, sikkelklaver, bevers en otters. Kan het nog ruiger? BuitenGewoon ging op onderzoek uit: storm en bliksem in de Nederlandse wildernis." 

Presentatrice Sonja Booms ging op pad met ARKer Jeroen Helmer die verleden en toekomst letterlijk schetst. En ze ging op pad met Iwan Reerink van het bedrijf K3Delta, het bedrijf dat de herinrichting uitvoert en dus ruimte maakt voor water en nieuwe natuur. Presentator Twan Teunissen volgt de laatste overgebleven geul dwars door de Millingerwaard: de Oude Waal.