U bent hier

Meedenken met nieuw ommetje Altweerterheide

30-04-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Een ommetje is een wandelroute van ongeveer 1 tot 1,5 uur. De start is dicht bij de plek waar je woont. In Altweerterheide bestaat al de Bolle Jan route. In Laar is recentelijk zelfs een ommetjeskrant met 3 onderling te combineren routes verschenen. ARK Natuurontwikkeling wil het lopen van ommetjes door de bewoners van Altweerterheide stimuleren en het wandelnetwerk vanuit het dorp naar de mooie plekjes in het omringende landschap van het natuurgebied Kempen~Broek bij Weert uitbreiden. Uiteindelijk wordt er een ommetjeskrant gemaakt.

De Dorpsraad Altweerterheide verleent medewerking aan het project en roept bewoners van Altweerterheide en andere geïnteresseerden op om mee te denken. Ken je leuke paadjes die meer bekendheid verdienen? Zie je mogelijkheden om met de medewerking van grondeigenaren zoals het waterschap, agrariërs, boseigenaren en natuurbeheerders het wandelnetwerk te verbeteren? Schroom niet, denk mee en kom naar onze inloop avond.

Dinsdagavond 13 mei organiseren we een inloopavond in Café de Paol (Bocholterweg 136, Altweerterheide). Tussen 20.00 uur en 21.30 uur kun je binnenlopen en aanschuiven voor een kop koffie. Op een grote kaart kan dan naar hartenlust gekliederd en gekrast worden. Er is al wat voorwerk gedaan. Dus kritisch kijken naar wat onze eerste ingevingen zijn is ook mogelijk.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Cuypers; info@natuurlijkasselt.nl of 06-158551187.