U bent hier

Maashorst toegankelijk met struinstoel

18-09-2014|DOORARK Natuurontwikkeling

Sinds 17 september is natuurgebied de Maashorst beter toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of slecht ter been zijn. Bijvoorbeeld voor Lucas van bijna 9 jaar. Hij mag als eerste de struinstoelen van de Maashorst uitproberen! Vier struinstoelen werden door ARK Natuurontwikkeling overgedragen aan Natuurcentrum de Maashorst, Villa d’Arto en Bernhoven, het ziekenhuis voor de regio Oss-Uden-Veghel.

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant en wordt veel bezocht door mensen die van de natuur willen genieten. Ook buiten de verharde paden is ruimte om de mooie natuur van de Maashorst te ontdekken. Voor sommige mensen is het echter niet zo makkelijk om de natuur van de Maashorst te ontdekken omdat zij een rolstoel nodig hebben. En zeker op paden met mul zand zijn gewone rolstoelen lastig te gebruiken. Daarvoor zijn de struinstoelen een uitkomst.

Rolstoelcrossen door De Maashorst

“Hij zit wel lekker! Dat gaat een mooi ritje worden” zei Lucas Smits enthousiast, toen hij in de rolstoel plaats nam. Ook zijn vriendjes vonden de rolstoel een groot succes. In volle vaart testten zij de stoelen uit op de zandpaden en zorgden voor een grote stofwolk. Struinstoelen zijn robuuste rolstoelen op hele brede luchtbanden waarmee ook door los zand gereden kan worden.

Programmaleider Anke Dielissen van ARK zei tijdens de overhandiging “Het is mooi dat deze stoelen, nu een plaats hebben gevonden in de Maashorst. ARK wil mensen stimuleren om de natuur in te gaan en van de natuur te genieten. Met deze stoelen is dat ook mogelijk voor mensen die een rolstoel nodig hebben, zoals Lucas.”

Geja Hummel van natuurcentrum De Maashorst verwacht dat er veel gebruik gemaakt gaat worden van de stoelen. “Er wordt nu al naar gevraagd, terwijl we ze net hebben.”
De stoelen zijn gratis te leen bij Natuurcentrum de Maashorst, Villa d’Arto en Bernhoven. Om teleurstelling te voorkomen kunt u van tevoren even bellen of de stoelen beschikbaar zijn.