U bent hier

Koedood Struintocht

16-04-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Op 21 april 2014 organiseert ARK Natuurontwikkeling in samenwerking met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap de eerste van een reeks struintochten langs het riviertje de Koedood, aan de rand van Portland in Rhoon. In april 2012 is hier een kudde Schotse Hooglanders uitgezet. Hiermee werd het gebied officieel geopend. De aanwezigheid van de runderen verrijkt het gebied en maakt een struintocht extra boeiend. Deelname is gratis en de struintocht is geschikt voor het hele gezin.

De Schotse Hooglanders die in het gebiedje naast de Koedood wonen, voelen zich er helemaal thuis. Door hun eetgedrag groeit het gebied niet dicht maar ontstaat er een mozaïek van begroeiingen. Hierdoor hoeft het niet meer door mensen te worden gemaaid of gesnoeid. De mest van de dieren vormt een voedingsbodem voor insectenlarven waar ook weer vogels op afkomen. Maar er zijn nog meer wetenswaardigheden over deze dieren en over het gebied te vertellen. Het gebied maakt namelijk deel uit van een groot project waarbij klimaatbuffers worden ontwikkeld en waterverbindingen worden aangelegd. Dit levert niet alleen voordelen op voor mensen, maar ook voor de flora en de fauna. Voor mensen spelen veiligheid en waterkwaliteit een belangrijke rol, evenals recreatie. De planten en dieren krijgen meer ruimte en kansen, mede dankzij de stimulering van natuurlijke processen.

Wilt u meer over dit project te weten komen en de natuur dicht bij huis leren kennen? Geef u dan op voor de struintocht op maandag 21 april a.s. Zorg voor stevige, dichte schoenen en kleding die tegen een stootje kan. Tijdens de excursie gaan we van de paden af. Deelnemers moeten goed ter been zijn.

Wanneer: maandag 21 april 2013
Tijd: 13.00 uur tot 15.00 uur
Waar: Klimaatbuffer Koedood, verzamelen bij Poelweg 1, 3161 ET, Rhoon.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan bij Paul Grootenboer, E: Paul.Grootenboer@ark.eu, M: 06 20 44 70 78. Maximale groepsgrootte is 20 personen. Meer info: www.ark.eu/ijsselmonde en www.dwaalfilm.eu.