U bent hier

Kindermiddag

11-04-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Woensdagmiddag 23 april organiseert ARK een bijzondere kindermiddag in de heuvels bij Wolfhaag. Kinderen kunnen mee op zoek naar watermonsters en bodemspringers die weer actief zijn nu het lente is geworden.

Het Limburgse heuvelland zit vol verrassingen. Kom ze ontdekken tijdens een leuke middag vol leuke opdrachten in Wolfhaag bij Vaals. We gaan op zoek naar sporen en ontdekken hoe een Schotse hooglander leeft. Nu het lente is zingen de vogels luid en dieren komen tot leven in de beekjes.

Tijdens de middag beleef je het gebied rondom Wolfhaag. We gaan met behulp van opdrachtjes vele aspecten van de natuur bekijken, zoals sporen zoeken, planten speuren en waterdieren scheppen. Verder geven we informatie over het gebied en de bijzondere Limburgse planten- en diersoorten die komende jaren wellicht profiteren van de ontwikkeling van het natuurgebied rondom Wolfhaag.

ARK is in de gemeente Vaals en Gulpen-Wittem één van de initiatiefnemers van een gebiedsontwikkelingsproject. Door middel van vrijwillige kavelruil krijgen natuur en landbouw de plekken waar beiden het best tot hun recht komen. Zo ontstaat een aantrekkelijk landschap voor plant, dier en mens. Het project biedt tevens interessante mogelijkheden tot kavelruil voor agrariërs. In het project werkt ARK samen met partners uit de streek, zoals natuurorganisaties, waterschap, agrariërs en gemeenten.

Wil je ook meedoen met deze bijzondere middag? Geef je dan op, want vol is vol. De middag begint op de kruising Meelenbroekerweg / Schuttebergsweg in Vaals. We starten om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis. Het is raadzaam laarzen aan te trekken. Aanmelden kan bij ellen.luijks@ark.eu.