U bent hier

Kanotocht Kempen~Broek

6-03-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Op zondag 27 april en zondag 8 juni 2014 organiseert ARK Natuurontwikkeling een unieke kanosafari over de Tungelroyse Beek in het GrensPark Kempen~Broek. Het is een leuke manier om de natuur van Weert op een andere manier te ontdekken. Halverwege de tocht wacht een typische Limburgse verassing.

Altijd al eens het Kempen~Broek vanaf het water willen ervaren? Rustig peddelend over het water ervaart u een ongekende rust en de schoonheid van de natuur. Tussen het riet of door een moerasje: er zijn steeds bijzondere dingen te ontdekken. Vanuit de kano heeft u een andere kijk op het gebied en heeft u de kans om veel dieren te zien, boven en onder water. Zeker zullen we beversporen tegenkomen. Er zitten diverse burchten langs de beek. Op een ontspannen manier kunt u ontdekken wat het Kempen~Broek te bieden heeft op het gebied van natuur en recreatie! 

De excursie begint met een korte kano-instructie, waarna de deelnemers onder leiding van een ervaren gids over de Tungelroyse Beek peddelen. Onderweg krijgt u uitleg over de planten- en dierensoorten en de natuurlijke processen. Ook de ontwikkeling en aanleg van klimaatbuffer Kempen~Broek krijgt de nodige aandacht. In natte tijden wordt schoon water opgeslagen en tijdens droge tijden kan die voorraad worden gebruikt. Hierdoor ontstaat een spectaculair waterrijk natuurgebied.

Er wordt gebruik gemaakt van 2- en 3-persoons Canadese kano’s, die erg stabiel zijn. Kano-ervaring is niet nodig, maar van alle deelnemers wordt wel verwacht dat ze een zwemdiploma hebben. Voor iedere deelnemer is een zwemvest aanwezig. Neem zelf uw lunchpakket mee.

De tocht start vanaf de carpoolplaats bij de A2, bij afslag Kelpen-Oler. Onder begeleiding van de gids rijdt u in zo min mogelijk auto’s naar het beginpunt van de tocht. 

Wanneer: zondag 27 april en zondag 8 juni 2014
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Waar: Verzamelen bij carpoolplaats A2, afslag Kelpen-Oler
Kosten: 30,- euro per persoon, (inclusief koffie met vlaai).  

Aanmelden is verplicht! Dit kan bij Ellen Luijks.
Graag uw naam en telefoonnummer opgeven en aangeven met hoeveel personen u wilt deelnemen.

In de kano’s is plaats voor maximaal 13 personen. Een overdraging (sjouwen met de kano) maakt deel uit van deze kanotocht!