U bent hier

Kano-excursie Zuidpolder

18-07-2014|DOORARK Natuurontwikkeling

Zaterdag 26 juli 2014 organiseert ARK Natuurontwikkeling een kano-excursie in de Zuidpolder bij Barendrecht: een bijzondere manier om de natuur te ontdekken. Na afloop is er een smakelijke lunch bij Kinderboerderij de Kleine Duiker.

Rustig peddelend over het water ontdekt u steeds weer nieuwe dingen. Tussen het riet, over open plasjes of door een moerasje: de kano biedt een andere kijk op het natuurgebied. De kans om dieren te zien is groot, zowel boven als onder water. Gezien de natuurontwikkeling die plaatsvindt in de Zuidpolder, zal dit de komende jaren nog verder toenemen. De watergangen waar we kanoën behoren tot Klimaatbuffer IJsselmonde en de Blauwe Verbinding. Behalve een rijkere natuur leveren die voor de inwoners van Barendrecht en de rest van het eiland IJsselmonde ook een betere waterkwaliteit op. Onderweg geeft de gids hier uitleg over.

De excursie wordt begeleid door twee ervaren gidsen, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. De kano-excursie start vanuit kinderboerderij De Kleine Duiker. Kano-ervaring is niet nodig, maar een zwemdiploma is verplicht. Ook krijgt iedere deelnemer een zwemvest. Na ongeveer 2 uur bent u weer terug bij De Kleine Duiker. Daar kunnen de ervaringen worden uitgewisseld onder het genot van een lunch.

Wanneer: zaterdag 26 juli 2014, van 10.00 uur tot 12.00 uur, aansluitend lunch.
Waar: Kinderboerderij De Kleine Duiker, 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht.
Kosten (inclusief boerenlunch): 15,50 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 11,50 euro Rotterdam-Pashouders betalen 11,50,- euro (volwassenen) of 7,50 euro (kinderen).

Aanmelden is verplicht en kan bij voorkeur per e-mail bij paul.grootenboer@ark.eu, mobiel: 06 - 20 44 70 78 Geef bij het aanmelden uw naam en telefoonnummer door en met hoeveel personen in welke leeftijd u wilt komen. Er is plaats voor maximaal 18 personen.