U bent hier

Geheimen Koedood

2-06-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Op maandag 9 juni tussen 10 en 12 uur kun je samen met Het Zuid-Hollands Landschap en ARK Natuurontwikkeling een avontuurlijke struintocht maken langs het riviertje de Koedood. Tijdens het struinen kom je op bijzondere plekken en ondertussen leer je van alles over de bijzondere natuur.

De struintocht is geschikt voor het hele gezin en voert langs de oevers van de Koedood aan de rand van de wijk Portland in Rhoon. We gaan van de paden af en je kunt er zomaar op een kudde Schotse Hooglanders stuiten. Ze zijn in april 2012 in het gebied komen wonen en hebben het er goed naar hun zin. Door hun eetgedrag groeit het gebied niet dicht maar ontstaat er een weelderig landschap dat niet meer door mensen wordt gemaaid of gesnoeid.

De mest van de dieren vormt een voedingsbodem voor insectenlarven waar ook weer vogels op afkomen. Maar er zijn nog veel meer geheimen te vertellen over de dieren en het gebied. Wist je dat de Koedood helpt bij het opvangen van het veranderende klimaat? Voor mensen spelen veiligheid en waterkwaliteit een belangrijke rol, evenals recreatie. Voor de planten en dieren levert het ook voordelen op. Zij krijgen alle ruimte en kansen in deze bijzondere natuur.

Deelname aan de avontuurlijke struintocht kost € 2,- per persoon en daar krijg je een heel avontuur voor terug! Zorg voor stevige, dichte schoenen, een lange broek en kleding die tegen een stootje kan. Tijdens de excursie gaan we van de paden af. Deelnemers moeten dus goed ter been zijn. Je kunt ter plekke voor € 12,50 een jaar lang met het hele gezin beschermer worden van het Zuid-Hollands Landschap. Deelname is dan gratis.

Meedoen?
Wanneer: 9 juni a.s.
Tijd: van 10 en 12 uur
Waar: Koedood, verzamelen bij Poelweg 1, 3161 ET, Rhoon. Parkeren kan op het terrein achter de boerderij, houd rechts aan op het terrein.
Inschrijven is verplicht en kan via de website www.zhl.nl/natuuragenda.