Fotowedstrijd Natuurlijk Zuid-Limburg
11-06-2014|DOOR
ARK Natuurontwikkeling organiseert een fotowedstrijd met de natuur van Zuid-Limburg als overkoepelend thema. Laat u inspireren door het prachtige landschap, de bijzondere planten en dieren die er voorkomen en de vele vormen van natuurrecreatie hier. Met uw inzending(en) maakt u kans op een mooie prijs. Uw foto moet passen binnen één van de volgende categorieën: 1. Natuurlijk landschap 2. Natuurrecreatie en 3. Voor deze regio specifieke flora en fauna.
Stuur uw foto (maximaal 3 stuks) met een resolutie van minimaal 2.500 pixels aan de lange zijde naar wedstrijd@ark.eu. Vermeld in uw email de categorie waarbinnen u uw werk opstuurt, uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. U kunt de foto’s tot uiterlijk 7 juli insturen. In iedere categorie wijst een deskundige jury bestaande uit de heer Reg van Loo, burgemeester van Vaals; Wouter Helmer, directeur ARK Natuurontwikkeling en David Peskens, fotograaf en winnaar van de beurs van de Marius van der Sandt-stichting, een prijswinnaar aan. De winnende foto’s worden tentoongesteld tijdens de prijsuitreiking. De winnaars winnen een fotoworkshop ‘heuvellandschappen’ van natuurfotograaf Bob Luijks van ‘Natuurportret’. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van de Heimans-week, op 19 juli a.s. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de Basisschool À Hermkes in Epen, Schoolstraat 16.
Drielandenpark, bijna on-Nederlands landschap en natuur
Sinds 2011 werkt ARK in de gemeenten Vaals en Gulpen-Wittem aan een gebiedsontwikkeling. Deze gemeenten maken deel uit van het Drielandenpark, het grensgebied van Nederland, Duitsland en België in en rond de stedenring Aken, Luik, Maastricht, Hasselt, Sittard en Heerlen. In deze heuvelachtige streek ligt het stroomgebied van de Maas, rijk aan beken, bronnen, (helling)bossen en kleinschalig cultuurlandschap zoals boomgaarden, graften, hagen en holle wegen.
De rijke natuur van het Zuid-Limburgse Drielandenpark grenst aan bekende buurgebieden, de Ardennen en de Eifel. Roofdieren zoals lynx, wilde kat en boommarter, maar ook de bever en tal van insecten en wilde planten kunnen via de beekdalen, bossen en andere groene landschapselementen van het Drielandenpark- heen en weer trekken.