U bent hier

Extra bijdrage voor ARK

11-02-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Dankzij een extra bijdrage van 1,8 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kan ARK Natuurontwikkeling de verbinding met natuurgebieden in België en Duitsland behouden.

Op dinsdag 4 februari 2014 was de jaarlijkse bijeenkomst voor begunstigden van de Nationale Postcode Loterij in theater Carré. De Postcode Loterij maakte hier bekend welke goededoelenorganisaties en projecten in binnen- en buitenland een financiële bijdrage van de loterij ontvangen. Tijdens dit feestelijke Goed Geld Gala ontving ARK Natuurontwikkeling een bedrag van 2,7 miljoen euro. Dit bedrag bestaat uit onze reguliere bijdrage van 900.000 euro en een bijdrage van 1,8 miljoen euro voor het extra project ‘Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur’. ARK is trots op deze bijdrage. Sinds 1996 ontving ARK al 17,8 miljoen euro van de Postcode Loterij.

Spectaculaire natuur in een oud cultuurlandschap

Het project ‘Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur’ zal worden uitgevoerd in het Belgische deel van het Geuldal grenzend aan Zuid-Limburg. Hier dreigt een onomkeerbare aantasting van het landschap plaats te vinden. Kleine Waalse boeren stoppen met hun werk en zetten hun land te koop. De agrariërs hebben de voorkeur aan verkoop aan natuurorganisaties. Dankzij de Postcode Loterij kan deze belangrijke verbinding behouden en zelfs verbeterd worden. Het resultaat is spectaculaire natuur met wilde kat, zwarte ooievaar en hazelmuizen, ingebed in een duizenden jaren oud cultuurlandschap. En dit landschap zal een attractie zijn voor de vier miljoen mensen die er omheen wonen. Met steun van de Nationale Postcode Loterij kan het Geuldal uitgroeien tot een Europees voorbeeld van hoe natuur- en landschap de basis kunnen leggen onder een nieuwe plattelandseconomie.

Het verschil maken in het Geuldal

ARK directeur Petra Souwerbren is trots op het partnerschap met de Nationale Postcode Loterij: “ARK is sinds 1996 een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Met hun bijdrage werken we iedere dag weer aan natuurontwikkelingsprojecten die anders niet van de grond zouden komen. Met de toekenning van het project in het Geuldal kunnen we daar grensoverschrijdend het verschil gaan maken. Dat doen we met een groot aantal partners in Nederland, België en Duitsland.”

De samenleving wint altijd

Vijftig procent van de bruto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor projecten in de samenleving. Dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij in 2013 kon opnieuw een groot bedrag worden verdeeld onder goededoelenorganisaties. Met uw deelname steunt u goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld.

Goed Geld Gala Nationale Postcode Loterij 2014 - compilatie


Meer over het Goed Geld Gala.