U bent hier

Excursie Stramprooierbroek

11-04-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Ga mee op excursie door het Stramprooierbroek. Op maandag 21 april 2014 wandelt beheerder Denis Frissen met belangstellenden dwars door het moeras van het Stramprooierbroek. Het Stramprooierbroek is een kletsnat bos en groot moerasgebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland. We zien er bloeiende dotterbloemen en wellicht de eerste waterviolier.

Het is nu volop lente. De vele vogels zingen luid, reeën grazen op de weilanden. Tijdens deze wandeling beleeft u het Kempen~Broek als nooit te voren. We gaan terug naar de basis van het gebied: het water. Verder geven we informatie over de bijzondere Limburgse planten- en diersoorten die komende jaren wellicht profiteren van de ontwikkeling van moerassen in het Kempen~Broek.

ARK is in de gemeente Weert één van de initiatiefnemers van een gebiedsontwikkelingsproject. Door middel van vrijwillige kavelruil krijgen natuur en landbouw de plekken waar beiden het best tot hun recht komen. Zo ontstaat een aantrekkelijk landschap voor plant, dier en mens. Het project biedt tevens interessante mogelijkheden tot kavelruil voor agrariërs. In het project werkt ARK samen met Habitura, Rentmeester van Soest en andere partners uit de streek, zoals natuurorganisaties, waterschap, agrariërs en gemeenten.

Wilt u ook mee met deze bijzondere excursie? Geeft u zich dan op, want vol is vol. De tocht begint aan grenspaal 159 achter de Broekmolen aan de Grensweg 8, in Stramproy. We starten om 14.00uur, het is raadzaam laarzen aan te trekken. Aanmelden kan bij denis.frissen@ark.eu. Er kunnen maximaal 20 personen mee.