U bent hier

Excursie Dood Doet Leven

2-05-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Excursie: dode dieren in de natuur, waar gaan ze naartoe? Wie ruimt ze op? Er is leven na de dood. Net als dood hout zijn dode dieren onmisbaar in de natuur. Een dood dier vervult de functie van een druk bezocht restaurant, waar honderden andere dieren aan de dis schuiven. Imposante soorten zoals raaf, vos of gier, maar ook kleiner grut zoals aaskevers, vliegen en kledingmotjes. Kadavers vormen daarmee de laatste schakel in een ingenieuze voedselketen. De dood van het ene dier, betekent het (over)leven voor een ander. Het laten liggen van grote dode dieren in de natuur is echter ongebruikelijk in Nederland.

Dood doet Leven, de natuur van dode dieren

Met Dood doet Leven willen natuurorganisaties het tij keren en de terugkeer van grote dode dieren mogelijk maken en daarmee herstel van aaseters. In het Kempen~Broek werken Natuurmonumenten en ARK Natuurontwikkeling samen aan gebiedsontwikkeling. De rol van dode dieren wordt daarbij niet vergeten. Verkeersslachtoffers vinden hier hun weg terug naar de natuur.

Komt dat zien!

Op zondag 10 mei 2014 is er een excursie en laten we u een kijkje in de keuken zien van de aaseters. LET OP!!! Vanwege weersomstandigheden gaat deze excursie niet door!
De excursie start om 14:00 uur bij Brasserie Nieuw Vosseven, Lochtstraat 28 in Stramproy en duurt ongeveer 2,5 uur. Wilt u mee op pad met deze bijzondere excursie? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ellen.luijks@ark.eu.

Meer over Dood Doet Leven.