U bent hier

Dwaalfilm voor het onderwijs

1-10-2014|DOORTwan Teunissen

Dwaalfilm is een beeldenjukebox op internet, met meer dan 200 filmpjes van maximaal een minuut over  nieuwe natuur in Nederland. Interactief, dus als docent of leerling bepaal je zelf je dwaaltocht langs de Waal, door GrensPark Kempen~Broek, in de Maasvallei, de Delta of langs de Kust. Je kunt bijvoorbeeld dwalen langs kuddes wilde paarden en runderen, je verbazen over het onderwaterleven van de Rijnstrangen, genieten van de bloemenrijkdom in de duinvalleien of een kijkje nemen bij een avontuurlijke veldles voor schoolklassen.

Een heldere menustructuur maakt dat je gemakkelijk zoekt op onderwerpen of op natuurgebieden (van klimaatverandering tot beken en van duinlandschappen tot libellen). Dwaalfilm vertelt een verhaal over kikkers, moerassen en zaadverspreiding; recreanten, grindwinning en rivierveiligheid, maar bovenal, over de schoonheid van de Nederlandse natuur.

De gebruiksmogelijkheden voor de Dwaalfilm in de klas zijn heel divers. Je kunt gericht zoeken op onderwerpen of op locaties en zo de les verlevendigen met korte filmpjes. De leerlingen kunnen de filmpjes gebruiken bij spreekbeurten of werkstukken. Maar minstens zo leuk is het om de kinderen eens lekker zelf te laten dwalen in de digitale natuur. En dat dan weer het liefst gecombineerd met een bezoek in de echte natuur!

Dwaal verder op www.dwaalfilm.eu.