U bent hier

Dwaalfilm Kempen~Broek

27-06-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Het Munttheater in Weert was op 27 juni 2014 het toneel voor een bijzonder moment. Dwaalfilm Kempen~Broek ging er in première. Dwaalfilm is een beeldenjukebox op internet, met filmpjes van maximaal een minuut. Interactief, dus als kijker bepaal je zelf je dwaaltocht langs TaurOssen en moerassen, door de bloemenrijkdom in de graslanden, in het water van de Abeek en Tungelroyse beek en langs kraamkamers voor boomkikkers. De eerste 20 filmpjes in Dwaalfilm Kempen~Broek zijn sinds vrijdag 27 juni te bekijken via www.dwaalfilm.eu.

Na Dwaalfilm Waal, Maasvallei en Delta krijgt nu Dwaalfilm Kempen~Broek de eer om in première te gaan. Dwaalfilm wil het GrensPark Kempen~Broek op de kaart zetten als verrassend rijk natuurgebied. Ruim twintig wondermooie filmpjes onthullen het best bewaarde natuurgeheim van het zuiden. Dwaalfilm vertelt een verhaal over libellen, moerassen en grazers, recreanten en boomkikker, maar bovenal, over de schoonheid van het Kempen~Broek.

Twee jaar geleden ging Dwaalfilm voor het eerst via www.dwaalfilm.eu online. Bijna een miljoen bezoekers vergaapten zich al aan 200 filmpjes. Genieten vanuit je luie stoel, het bleek een schot in de roos. Met de 20 filmpjes over het Kempen~Broek is dan ook een fraaie start dat kan uitgroeien tot hét beeldverhaal over het Kempen~Broek.

Dwaalfilm is een productie van het filmbedrijf Rombus en werd mede mogelijk gemaakt door ARK Natuurontwikkeling, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Limburg.

U kunt Dwaalfilm Maasvallei sinds 27 juni bekijken op www.dwaalfilm.eu.