U bent hier

Basiscursus 'insecten van Zuid-Limburg'

25-07-2014|DOORARK Rewilding Nederland

Ziet u wel eens insecten waarover u meer zou willen weten? Over de beestjes zelf, maar ook wat ze vertellen over het gebied waar ze voorkomen? Doe dan mee met de basiscursus ‘Insecten van Zuid-Limburg’ die ARK Natuurontwikkeling op zaterdagen in augustus en september organiseert. De cursus is boeiend voor mensen zonder én met basiskennis. U leert diverse soortgroepen insecten herkennen en op naam brengen, maar ook ze zodanig te documenteren dat ze bruikbaar zijn als officiële waarneming. Mocht uw enthousiasme door de cursus verder groeien, dan kunt u ARK aansluitend op de cursus helpen met het inventariseren van Zuid-Limburgse natuurgebieden op insecten. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Groen & Doen van het Ministerie van Economische Zaken.

De cursus

De cursus vindt plaats op zaterdag 23 augustus, 30 augustus, 6 september en 20 september. Eén tot twee uur theorie wordt gevolgd door een praktijkles. Het veld is immers de enige plek om het geleerde direct in praktijk te brengen. U leert insectengroepen herkennen en we gaan we in op het vaststellen van soorten met behulp van literatuur, het doorgeven en opslaan van waarnemingen, het vangen van insecten en natuurlijk op de levenswijze van deze dieren. Na het afronden van de cursus kunt u de verschillende soortgroepen insecten herkennen, op naam brengen en gedegen documenteren.

Inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deze cursus of wilt u meer informatie? Meldt u dan bij ellen.luijks@ark.eu. Van deelnemers wordt verwacht dat ze alle theorielessen en excursies aanwezig zijn. De theorielessen vinden plaats in het Wielderhoes, Van Wachtendonckplein 26 in Wijlre. De veldlocaties worden later bekend gemaakt. Kosten voor de cursus bedragen € 15,-. Mensen die aangeven in onze gebieden frequent te gaan inventariseren, kunnen gratis meedoen.