U bent hier

Nieuw boek Het oerrund, een levende legende

21-12-2013|DOORARK Rewilding Nederland

Het oerrund; een imposant dier van bijna 2 meter hoog, 1.000 kg zwaar en met hoorns van bijna 1 meter. In 1627 uitgestorven maar nu bezig met zijn comeback. De nieuwe uitgave Het Oerrund - een levende legende vertelt u alles over deze opvallende verschijning met een minstens zo interessante levensloop. Een oersymbool dat u steeds vaker tijdens een wandeling in Europese natuurgebieden kunt tegenkomen. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen ARK Natuurontwikkeling, Stichting Taurus en Rewilding Europe.

Inhoud

Het oerrund was een buitengewoon dier. Niet alleen was het een belangrijke vormgever van het Europese landschap, het speelde ook een sleutelrol in de geschiedenis van de moderne mensheid. Geen ander dier was van grotere betekenis voor onze economische en culturele ontwikkeling. Een oersymbool. Het is de voorouder van alle runderen, van elke koe en stier in de hele wereld. De uitgave Het Oerrund laat u kennismaken met dit imposante dier en vertelt het verhaal over het legendarische oerrund, rijkelijk geïllustreerd met opvallende foto’s van Europa’s beste natuurfotografen. En met aansprekende tekeningen van Europa’s meest begaafde illustratoren.

Auteurs

De auteurs van Het Oerrund zijn Ronald Goderie, Wouter Helmer, Henri Kerkdijk-Otten en Staffan Widstrand. Allen hebben jarenlange werkervaring met het Europese natuurlijke erfgoed en zetten zich in voor de terugkeer van het Oerrund. Het Tauros Programma probeert een dier terug te fokken dat zo goed mogelijk lijkt op het oerrund, en probeert de genetische informatie van het oerrund zo dicht mogelijk te benaderen. Een deel van de royalties van dit boek komt ten goede aan het Tauros Programma.

Prijs en bestelwijze

Het Oerrund heeft een formaat van 24 x 30 cm, bevat ruim 150 foto's en illustraties, is full colour uitgevoerd en omvat 160 pagina’s. De boekhandelsprijs is € 29,95 (incl. 6% BTW), tot 1 februari geldt een introductieprijs van €24,95. Het boek is te bestellen via de boekhandel en via www.roodbont.nl, ISBN 978-90-8740-160-3. Deze uitgave is tevens verschenen in het Engels onder de titel: The Aurochs, Born to be wild, ISBN 78-90-8740-161-0. 

Omslag Oerrund boek
Omslag Oerrund boek